Omakoti Harju

Omakoti Harjussa elämme täyttä elämää turvallisessa ympäristössä asukkaidemme yksilöllisyyttä kunnioittaen. Ystävät ja omaiset ovat tervetulleita osallistumaan kotimme arkeen. Omakoti Harju on lämminhenkinen koti, jossa on hyvä elää ja asua.

Asuminen meillä

Kaikilla asukkailamme on oma huone, jonka voi kalustaa oman näköiseksi. Valmistamme kotimme omassa keittiössä maittavaa ja herkullista ruokaa.

Asukaspaikkoja Omakoti Harjusta löytyy yhteensä 20,  joista 15 on suunniteltu tehostettua palveluasumista varten ja viisi tukiasumisen asukaspaikoiksi. Tukiasunnot sijaitsevat samassa pihapiirissä, mikä mahdollistaa vähemmän hoivaa ja tukea tarvitseville asukkaille sen, että apu on tarvittaessa lähellä. Tehostetun palveluasumisen yksikkö on puolestaan helposti jaettavissa kolmeen pienempään ryhmään, jolloin yksilöllinen tuki ja apu arjessa koetaan vieläkin läheisempänä, kuin yhdessä isossa ryhmässä.

Toiminta

Asuinympäristön luonto ja ulkoilumahdollisuudet huomioidaan asukkaiden arjessa ja päivätoiminnoissa. Green care -toiminta edistää asukkaiden hyvinvointia ja elämänlaatua.

Omakoti Harjun asukkaiden kanssa suuntaudutaan mahdollisimman paljon kodin ulkopuolelle. Luonnonläheisyys on tärkeässä roolissa. Kodin asukkailla on mahdollisuus hoitaa pihapiiriin tulevaa kasvimaata ja kenties kodistamme löytyy myös oma kotieläin.

Kohtaamme asiakkaan yksilöllisyyttä kunnioittaen, räätälöimme palvelut aina kullekin asiakkaalle sopivaksi. Teemme jokaisen asiakkaan kanssa henkilökohtaisen palvelu- ja kuntoutussuunnitelman. Henkilöstömäärä mitoitetaan asiakkaidemme tarpeiden mukaan.

Toimintamme periaatteisiin kuuluu aktiivisen arjen ylläpitäminen asiakkaan omilla ehdoilla ja voimavaroilla. Aktivoimme asiakkaitamme osallisuuteen kaikissa arjen toiminnoissa ja järjestämme monipuolista ohjattua toimintaa.

Kodit ja yhteistilat

Kodissamme on avarat ja valoisat tilat, katetut terassit sekä turvallinen ulkoilupiha. Kotimme oma sauna lämpiää säännöllisesti. 

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee Omakoti Harjun Pirttiharjun kaupunginosaan Keskussairaalankadulla.

Henkilöstö

Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilöstömme on asukkaidemme arjessa läsnä ympäri vuorokauden.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi sopimalla asiasta oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa.
 • Yksikön johtaja
  Hannu Behm
  p. 040 571 1429

  hannu.behm@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Vuorovastaava
  p. 040 629 8781
 • Osoite:
  Keskussairaalankatu 20
  15850 Lahti
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.