Omakoti Orvokki

Itsenäistä asumista aikuisille vammaisille Vantaan Asolassa

Omakoti Orvokki sijaitsee Asolassa Vantaalla aivan Koivukylän ytimessä.

Omakoti Orvokki on 13 paikkainen asumisyksikkö joka tarjoaa ympärivuorokautista palveluasumista täysi-ikäisille vammaisille, jotka tarvitsevat hoitoa, huolenpitoa ja ohjausta päivittäisissä toiminnoissaan. Asukkailla voi olla käytössä liikkumisen apuvälineitä.

Asuminen meillä

Ympärivuorokautinen palveluasuminen tukee vammaisten asukkaiden itsenäistä selviytymistä sekä fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn edistämistä. Kaikilla asukkailla on käytössään oma yksiö tai pieni kaksio, omalla parvekkeella. Asukkailla on mahdollisuus osallistua asukaskokouksiin sekä toimintatuokioihin. Järjestämme asukkaiden kanssa yhdessä myös yhteisiä juhlia.

Toiminta

Kaiken toimintamme tavoitteena on asukkaan oman näköisen arjen mahdollistaminen. Toimintamme perustuu asiakaslähtöisyyteen ja turvallisen ilmapiirin luomiseen. Kannustamme asukkaitamme itsenäiseen päätöksentekoon, omatoimisuuteen päivittäisissä toiminnoissaan sekä yhteisöllisyyteen. Asukkaamme saavat apua oman aikataulunsa mukaisesti niissä toimissa mihin eivät itsenäisesti kykene.

Orvokissa järjestetään kaksi kertaa viikossa toimintatuokio. Tekeminen suunnitellaan yhdessä asukkaiden kanssa. Tämän hetkinen top 10 on tietokilpailut ja muistipelit. Järjestämme myös erilaisia teema juhlia mm. vappu, Halloween ja pikkujoulut. Kesäisin grillaamme ja pelaamme pihapelejä.

Kodit ja yhteistilat

Asunnot sijaitsevat 7 kerroksisen hissillisen kerrostalon 2. ja 3. kerroksessa. Esteettömiä huoneistoja on yhteensä 13 kpl: 7 kpl 36,5 m2, 2 kpl 38,5 m2 ja 4 kpl 43,5 m2 huoneistoja. Kaikissa asunnoissa on oma lasitettu parveke. Talon pihapiiristä löytyy myös liikuntaesteisille suunniteltu aidattu piha. Kerhohuoneisto ja saunaosasto sijaitsevat talon 1. kerroksessa.

Kodin ympäristö

Kaikki tärkeimmät palvelut löytyvät 1,5 km säteellä, kaupat, terveysasema ja apteekki. Omakoti Orvokista on helppo liikkua eri puolelle pääkaupunkiseutua esimerkiksi erilaisiin kulttuuri- ja urheilutapahtumiin. Tikkurilaan matkaa on noin 2 km.

Henkilöstö

Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstömme on paikalla Omakoti Orvokissa ympäri vuorokauden. Olemme moniammatillinen tiimi ja teemme työtä omalla persoonalla asukkaan ollessa kaiken toiminnan keskiössä.

Meille asukkaaksi?

Meille tullaan asiakkaaksi oman kunnan sosiaalityön ohjaamana.

Tulo-ohjeet

Koivukylän sekä Leinelän juna-asemat ovat n. 200m päässä. Bussipysäkit ovat noin 50m päässä.


 • Yksikön johtaja
  Maaria Front

  p. 040 809 3639

  maaria.front@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Nina Raita
  p. 050 528 7563
  nina.raita@mehilainen.fi

  2. krs ohjaajat
  p. 050 341 7626

  3. krs ohjaajat
  p. 050 528 8703
 • Osoite:
  Asolantie 14 A
  01400 Vantaa
 • Omakoti Orvokki

  • Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstö

  • Itsenäistä asumista

  • Henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden 

  • Hyvät kulkuyhteydet

  • Saunaosasto

  • Kerhohuoneisto

  • Erikokoisia asuntoja 

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.