Omakoti Ranta

Turvallista asumista aikuisille kehitysvammaisille

Omakoti Ranta tarjoaa vaativaa autettua asumista aikuisille kehitysvammaisille, jotka tarvitsevat apua päivittäisissä toiminnoissa.

Asuminen meillä

Ohjaajat tukevat asukkaiden toimintakykyä  heidän yksilöllisten tarpeidensa mukaisesti. Asukkaan hyvinvoinnin turvaaminen ja toimintakyvyn ylläpitäminen ovat meille avaintekijöitä. Teemme myös tiivistä yhteistyötä monien eri toimialojen kanssa asukkaidemme hyvinvoinnin takaamiseksi. 

Toiminta

Asukkaat viettävät paljon aikaansa yhteisessä tilassa, jota myös kutsumme ”olohuoneeksi". Olohuoneessa katsomme yhdessä elokuvia, askartelemme, pelaamme pelejä ja toisinaan innostumme laulamaan karaokea. Arkemme on täynnä toimintaa, ulkoilu ja liikunta kuuluu myös keskeisenä osana elämäämme, vireyden ja toimintakyvyn ylläpitäjänä. Omakoti Rannassa raikaa nauru ja ilo, huumoria kyytiin mahtuu ainakin se kilo! 

Kodit ja yhteistilat

Omakoti Rannassa on 15 asukashuonetta, joissa jokaisessa on omat tilavat wc- ja suihkutilat. Kotimme koostuvat kolmesta eri ryhmäkodista; Riemu, Haiku ja Vapaus. Asukkaillamme on lisäksi käytössään myös pesutupa ja sauna, jota ahkerasti lämmitetäänkin. Nykyaikaiset tilamme ovat esteettömät, joten ne sopivat erittäin hyvin myös liikuntarajoitteiselle. Jokainen asukas saa sisustaa huoneensa mieleisekseen omilla huonekaluillaan. 

Kodin ympäristö

Sijaitsemme Joensuun Rantakylässä, josta on lyhyt matka Joensuun kaupungin keskustan vilinään, luonnon ja hyvien kävelyreittien varrella. Piha-alue on aidattu ja asukkaille turvallinen.

Henkilöstö

Ammattitaitoinen henkilöstömme huolehtii asukkaidemme turvallisuudesta ja viihtyvyydestä. Ohjaajilla on erityisosaamista kehitysvammaisten hoivasta ja huolenpidosta sekä kehitysvammaisten asukkaiden kohtaamisesta ja vaihtoehtoisten kommunikointikeinojen käytöstä (tukiviittomat, kuvakommunikointi). Lisäksi yksikössä on sairaanhoidollista osaamista, joka mahdollistaa vaativien hoidollisten asukkaiden hoidon ja huolenpidon. Kehitämme henkilökuntamme osaamista jatkuvasti erilaisin koulutuksin.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi sopimalla asiasta oman paikkakunnan sosiaalityöntekijän kanssa.

Tulo-ohjeet

Kotimme välittömässä läheisyydessä on bussipysäkki. Pihassamme on runsaasti parkkipaikkoja. • Yksikön johtaja
  Minna Määttänen
  p. 050 381 3175

  minna.maattanen@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Ryhmäkoti Haiku
  p. 050 344 3672

  Ryhmäkoti Riemu
  p. 050 441 6418

  Ryhmäkoti Vapaus
  p. 050 448 1396
 • Osoite:
  Vesikkotie 1b
  80160 Joensuu
 • Omakoti Ranta

  • Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilöstö

  • Henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden 

  • Saunaosasto

  • Aktiivinen arki

  • Hyvät ulkoilumahdollisuudet 

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.