Omakoti Retiisi

Mehiläisen kehitysvammaisten palvelukoti Omakoti Retiisi sijaitsee Kuopion Petosessa. Palvelukodissa on 20 asukaspaikkaa ja päivätoiminnassa panostetaan vahvasti luonnonläheisyyteen, eli ns. green care -ajatteluun. Kodissamme on valmistuskeittö ja oma kokki, joka valmistaa herkullista kotiruokaa asukkaillemme.

Asuminen meillä

Tavoitteena mahdollisessa päiväkotiyhteistyön ideoinnissa on pyrkiä löytämään ratkaisuja, joista niin alueen lapsiperheet kuin asukkaatkin voisivat hyötyä. Asumispalveluun kuuluvat asunto sekä asumiseen liittyvät palvelut, jotka ovat välttämättömiä asukkaan jokapäiväiselle suoriutumiselle. Näitä ovat avustaminen ja ohjaus liikkumisessa, pukeutumisessa, henkilökohtaisen hygienian hoidossa, ruokataloudessa ja siivouksessa, sekä toiminnat terveyden, kuntoutuksen ja viihtyvyyden edistämiseksi.

Toiminta

Omakoti Retiisissä tullaan hyödyntämään Mehiläiseen 1.11.2017 liittyneen Omakoti Suomalaisen green care -osaamista, mikä tarkoittaa sitä, että kodin päivätoiminnassa luonnonläheisyys on tärkeässä roolissa yhteisöllisyyden lisäksi.

Luonnonläheisyys voi näkyä esimerkiksi siinä, että asuinympäristön luonto, luonnonmateriaalit tai vaikkapa hoivakodin omat kotieläimet linkitetään asukkaita inspiroivalla tavalla heidän arkeensa ja päivätoimintaan.

Kodin ulkopuolelle suuntautuva toiminta on Mehiläisen vammaispalveluissa tärkeää, eli toimintaa ei haluta rajoittaa vain kodin sisäpuolelle. Omakoti Retiisin asukkaille onkin suunniteltu mahdollisuutta hoitaa pienviljelmiä tai kasvimaata. Lisäksi on selvitetty maatilavierailujen mahdollisuutta.

Kodit ja yhteistilat

Palvelukodin kaikki 20 asukaspaikkaa on tarkoitettu ympärivuorokautista tukea tarvitseville asukkaille.

Kodin ympäristö

Viihtyisästä naapurustosta löytyy ruokakauppa ja myös päiväkoti, joka mahdollistaa omalta osaltaan yhden kiinnostavan mahdollisuuden uusien yhteistyökumppanien löytämisessä.

Henkilöstö

Kodissamme työskentelee joukko sosiaali- ja terveydenhoitoalan ammattilaisia. Arvostamme henkilöstön erityisosaamista.

Meille asukkaaksi

Palvelukotiin voi hakeutua asiakkaaksi olemalla yhteydessä kunnan palveluohjaukseen tai palvelujohtaja Santtu Harjulehtoon.

 • Yksikön johtaja
  Kalle Pakarinen
  p. 044 268 8995

  kalle.pakarinen@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Hoitajat 1
  p. 040 190 8954

  Hoitajat 2
  p. 040 190 8767

  Hoitajat 3
  p. 040 486 3689
 • Osoite:
  Retiisikatu 3
  70820 Kuopio
 • Omakoti Retiisi

  • Ammattitaitoinen ja osaava henkilöstö
  • Uudet modernit ja kodikkaat tilat
  • Aktiivinen arki
  • Saunaosasto
  • Erilliset tilat päivätoiminnalle
  • Kaikki tilat ovat esteettömiä
 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.