Omakoti Voikka

Tehostettua palveluasumista kehitysvammaisille

Asuminen meillä

Ympärivuorokautinen palveluasuminen tukee vammaisen henkilön mahdollisimman itsenäistä selviytymistä sekä fyysisen ja psyykkisen toimintakyvyn edistämistä. Teemme jokaisen asiakkaan kanssa henkilökohtaisen palvelu ja kuntoutussuunnitelman.

Toiminta

Kaiken toimintamme tavoitteena on asiakaslähtöisyys ja turvallisen ilmapiirin luominen. Kannustamme asukkaitamme omatoimisuuteen ja yhteisöllisyyteen. Asukkaamme saavat aina apua niissä toimissa mihin eivät itsenäisesti kykene. 

Toimintamme periaatteisiin kuuluu aktiivisen arjen ylläpitäminen asiakkaan omilla ehdoilla ja voimavaroilla. Aktivoimme asiakkaitamme osallisuuteen kaikissa arjen toiminnoissa ja järjestämme monipuolista ohjattua toimintaa.

Kodit ja yhteistilat

Omakoti Voikka on 16 paikkainen ja tarjoaa täysi-ikäisille kehitysvammaisten tehostettua palveluasumista. Asuinhuoneet ovat kahdessa rakennuksessa. Päärakennuksessa on asuintiloja kahdessa kerroksessa. Kerrosten välissä on portaat. Yläkerta jakaantuu kahteen eri osaan joita jakaa porrasaula ja molemmissa kerroksissa on suihku- ja wc tilat. Päärakennuksessa on ruuanvalmistuskeittiö ja kodinomainen ruokailutila. Kellarikerroksessa on myös tilava omalla wc:llä varustettu asuinhuone. 

Piha-alueella toisessa rakennuksessa on viisi asuinhuonetta. Tiloissa on kaksi wc:tä, joista toisessa on suihku. Rakennuksessa on sauna suihkuineen ja pienoiskeittiö. Asuinhuoneiden keskiössä on aulatila, joka toimii yhteistilana. 

Kodin ympäristö

Omakoti Voikka sijaitsee Kouvolan Voikkaan taajamassa, kahdensadan metrin päässä taajaman palveluista. 

Henkilöstö

Ammattitaitoinen ja sitoutunut henkilöstömme on paikalla ympäri vuorokauden.

Meille asukkaaksi?

Meille voi tulla asukkaaksi sopimalla asiasta oman kunnan sosiaalityöntekijän kanssa.


 • Yksikön johtaja
  Paula Pesonen
  p. 040 657 8477
  paula.k.pesonen@mehilainen.fi

  Toimintayksikön vastuuhenkilö
  Helena Eskola
  helena.eskola@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  p. 05 3888 814
 • Osoite:
  Myllytie 8
  45910 Voikkaa
 • Omakoti Voikka

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.