Omakoti Voikukka

Ympärivuorokautista palveluasumista kehitysvammaisille Oulussa

Omakoti Voikukka tarjoaa vaativaa autettua asumista kehitysvammaisille ja muille vammaisille henkilöille Oulun Rajakylässä. Palvelu sisältää vakituisen ja tilapäisen asumisen. Yksikkömme sijaitsee viihtyisässä ja vehreässä ympäristössä, josta on vain kävelyetäisyys alueen palveluihin. Omakoti Voikukan asukkaat ovat vaikeasti vammaisia ja kehitysvammaisia henkilöitä. Osalla asukkaistamme on diagnosoitu autismi tai heillä on autistisia piirteitä käyttäytymisessään tai käytöshäiriöitä. Tehostettu palveluasuminen on tarkoitettu kehitysvammaisille henkilöille, jotka eivät tarvitse laitoshoitoa, mutta tarvitsevat ympärivuorokautista ohjausta ja valvontaa. Tuemme aikuisen kehitysvammaisen henkilön itsenäistymistä ja arkipäivän taitojen kehittymistä.

Asuminen meillä

Omakoti Voikukka on 15-paikkainen koti jaettuna kolmeen eri soluun. Tarjoamme asukkaillemme lämminhenkisen ja turvallisen kodin, jossa kehitysvammainen aikuinen henkilö voi elää hyvää ja mielekästä arkea yksilöllisyyttä kunnioittavassa ympäristössä. Ystävät ja omaiset ovat tervetulleita osallistumaan asukkaidemme ja kotimme arkeen.

Kodit ja yhteistilat

Kotimme huoneet ovat kooltaan noin 20m2. Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat. Asukas sisustaa oman asuntonsa omilla huonekaluilla ja tavaroilla mieleisekseen. Asukkailla on käytössään yhteiset oleskelutilat, ruokailutilat, pesutupa ja saunatilat. Lisäksi meillä on viihtyisät piha-alueet, joissa asukkaidemme on turvallista ulkoilla ja viettää aikaa. Koti on jo rakennusvaiheessa nimenomaisesti suunniteltu vaativan vammaispalvelun tuottamista varten. Tämän lisäksi voimme toteuttaa yksilöllisiä muutostöitä asukashuoneissa jokaisen asukkaan tarpeista lähtien.

Toiminta

Toimintamme perustuu täysin asiakkaiden omien, yksilöllisten tarpeiden huomioimiseen. Asumispalvelu on kokonaisuus, joka luodaan aina kullekin asiakkaalle sopivaksi. Myös henkilöstömäärä mitoitetaan asukastarpeiden mukaan. Toimintamme periaatteisiin kuuluu aktiivisen arjen ylläpitäminen asukkaan omilla ehdoilla ja taidoilla. Jokaiselle asukkaalle laaditaan yksilöllinen päivä- ja viikko-ohjelma, jonka toteuttamiseen hän itse sekä ohjaaja sitoutuvat.

Palvelumme suunnitellaan yksilöllisyyttä kunnioittaen, huomioiden itsemääräämisoikeus, ja asukkaita aktivoidaan osallisuuteen ja omatoimisuuteen kaikissa arjen toiminnoissa. Omakoti Voikukassa järjestetään monipuolista ohjattua päivä- ja vapaa-ajan toimintaa. Kodilla on viikko-ohjelma, joka on suunniteltu asukkaiden tarpeita vastaavaksi. Tarjoamme ohjattua päivätoimintaa ryhmässä tai yksilötasolla, toiminnalle tarkoitetussa tilassa.

Kodin ympäristö

Kotimme sijaitsee rauhallisella pientaloalueella Oulun Rajakylässä. Sisäpihamme on aidattu ja turvallinen. Tärkeimmät palvelut mm. lähikaupat, terveyskeskus, hammashoitola, kirjasto ja lähiön ruokapaikat ovat kaikki kävelymatkan päässä. Oulun keskustaan tulee matkaa noin 8 kilometriä.

Henkilöstö

Omakoti Voikukan henkilökunnalla on kokemusta vaativasti kehitysvammaisten ja muiden vammaisten henkilöiden hoidosta. Kodissamme on myös autismin kirjon ja vaativan sairaanhoidon osaamista ja kokemusta. Henkilökunta koulutetaan yksilökeskeiseen suunnitteluun ja tavoitteena on yksilön osallisuuden tukeminen arjessa. Henkilökunnalla on Avekki -koulutus ja autismiosaamista. Päivitämme osaamistamme täydennyskoulutuksilla.

Meille asukkaaksi?

Kerromme mielellämme lisää Omakoti Voikukan toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Tulo-ohjeet

Omakoti Voikukka sijaitsee hyvien kulkuyhteyksien äärellä. Omalla autolla pääset helposti moottoritieltä seuraamalla Rajakylän opasteita. Kotimme sijaitsee Voikukkatien päässä ja pihalla on vieras parkkipaikkoja. Lähin bussipysäkki on 200m päässä.
 • Yksikön johtaja
  Nea Parkkila
  p. 040 140 6751

  nea.parkkila@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Ohjaajat
  p. 040 735 9111
 • Osoite:
  Voikukkatie 28
  90580 Oulu
 • Omakoti Voikukka

  • Ammattitaitoinen ja koulutettu henkilöstö

  • Henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden 

  • Aktiivinen arki

  • Sauna

  • Rauhallinen sijainti

  • Hyvät ulkoilumahdollisuudet 

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.