Omakoti Runo

previous arrow
next arrow
PlayPause
Slider

Omakoti Runo tarjoaa autetun asumisen palveluja nuorille aikuisille kehitysvammaisille. Omakoti Runo sopii kodiksi henkilöille, jotka tarvitsevat ympärivuorokautista turvaa ja huolenpitoa.

Omakoti Runo soveltuu myös henkilöille, jotka etsivät kotia, jossa harjoitellaan tulevaisuuden itsenäisempää asumista. Omakoti Runosta voidaan luoda suora polku omaan asuntoon, johon tuttu henkilökunta antaa tarvittavan ohjauksen ja tuen. Ohjatussa asumisessa asutaan omassa vuokra-asunnossa, johon ammattitaitoinen henkilökuntamme antaa räätälöidyn ohjauksen ja tuen. Ohjatun asumisen asukkaat voivat tulla Omakoti Runoon tapaamaan kavereita, osallistua järjestämiimme tapahtumiin sekä saada ohjausta ja tukea myös paikan päällä vuorokauden ympäri.

Asuminen meillä

Kotimme on esteetön ja yhteistä tilaa on paljon. Jokaisessa ryhmäkodissa on upeat ja isot terassit ja suora kulku turvalliselle piha-alueelle. Jokainen asukas sisustaa oman kotinsa omilla huonekaluilla ja tavaroillaan mieleiseksi.

Asukkaamme Kristiina kuvailee asumistaan Omakoti Runossa seuraavasti:”Omakoti Runossa oppii näkemään missä on hyvä ja missä tarvitsee apua, se on kehittymistä. Runossa on myös turvallista, ei tarvitse pelätä”.

Omakoti Runossa jokainen aamu on uusi mahdollisuus!

Toiminta

Johtoajatuksemme on ihmisen oikeus hyvään, elämän makuiseen elämään ja turvalliseen arkeen. Omakoti Runossa kiinnitetään erityistä huomiota itsemääräämisoikeuden toteutumiseen ja yhteisölliseen vaikuttamiseen, sekä aktiiviseen rooliin kansalaisena, osana muuttuvaa yhteiskuntaa.

Jokaiselle asukkaalle luodaan yksilöllinen suunnitelma, jota tarkastellaan määräajoin. Suunnitelma perustuu elämänkaariajatteluun, jossa asukkaan kanssa yhdessä laaditaan tavoitteet, jotka ohjaavat toimintakyvyn kehittymiseen tai ylläpitämiseen tutussa ympäristössä tai normaalin elämänpiirin ulkopuolella.

Kodit ja yhteistilat

Omakoti Runo valmistunut vuonna 2012. Suunnittelussa olemme onnistuneet erinomaisesti. Lämminhenkiseen ja avaraan kotiimme kuuluu 18 asukashuonetta, jotka on jaettu kolmeen ryhmäkotiin. Asukashuone on noin 25 m2 ja huoneeseen kuuluu oma wc- ja suihkutila.

Kodin ympäristö

Omakoti Runo sijaitsee vehreässä ja rauhallisessa Länsinummen kaupunginosassa. Alueella on hyvät ulkoilumaastot ja lähipalvelut ovat kävelymatkan päässä. Kaupungin keskustaan pääsee helposti monilla eri bussilinjoilla.

Henkilöstö

Henkilökunnan erityisosaaminen näkyy ennaltaehkäisevässä terveydenhoidossa, toiminnan terapeuttisuuteen panostamisessa siten, että asukkaiden yksilölliset tarpeet ja mielenkiinnot tulevat huomioiduksi sekä kommunikaatio ja yhteistyötaitojen vahvistamisessa.

Meille asukkaaksi?

Kerromme mielellämme lisää Omakoti Runon toiminnasta ja esittelemme kotia. Meiltä saat myös nopeasti tiedon asukaspaikkojen tilanteesta.

Tulo-ohjeet

Omakoti Runoon on helppo tulla. Turun kauppatorin pysäkeiltä pääsee Omakoti Runoon monilla eri bussilinjoilla mm. linjat 2, 2B, 300, 301, 302, 303 pysäkit sijaitsevat kätevästi lyhyen kävelymatkan päässä kodistamme. Autolla meille on myös hyvä tulla, koska sijaitsemme loistavasti Turun ohikulkutien kupeessa, lähellä Raision Ikean liittymää. Meillä on myös hyvät ilmaiset parkkipaikat talon pihalla.