Alma

Tilapäishoitoa kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville lapsille 

Hoivapalveluiden 7 paikkainen tilapäishoitokoti Alma tarjoaa kehitysvammaisille ja autismin kirjoon kuuluville lapsille kuntouttavaa tilapäishoitoa yksilöllisesti, arjen toimintoja ja tavoitteita tukien. Palvelemme pääkaupunkiseudulla ja sen lähikunnissa asuvia perheitä, joissa on kehitysvammainen tai erityistä tukea tarvitseva lapsi tai nuori. Tilapäishoitoa tarvitsevan perheenjäsenen voi tuoda Almaan vanhempien loman tai omaishoitajan vapaan ajaksi. Lasten hoitojaksot vaihtelevat päivähoidosta useampaan viikkoon.

Asuminen meillä

Alma tarjoaa mahdollisuuden normaalin päivärytmin säilyttämiseen siten, että lapsi voi jatkaa päivähoitoaan tai koulunkäyntiään tilapäishoitojakson aikana. Toimintamme on lapsilähtöisesti suunniteltua, tavoitteellista sekä virikkeellistä. Laadimme yhdessä läheisten kanssa jokaiselle lapselle henkilökohtaisen kuntouttavan hoitosuunnitelman, minkä pohjalta toimimme. 

Toiminta

Hoitomme soveltuu paitsi kehitysvammaisille myös vaikeavammaisille tai autistisille lapsille ja nuorille. Ulkoilemme ja retkeilemme paljon lähiympäristössä. Myös lähellä sijaitseva uimahalli on aktiivisesti käytössämme. Lisäksi askartelemme ja leivomme yhdessä lasten kanssa. Teemme tiivisti yhteistyötä perheiden kanssa ja osallistumme mm. lasten verkostopalavereihin. Tarjoamme myös asumisvalmennusjaksoja lapsen siirtyessä itsenäiseen asumispalveluun.

Kodit ja yhteistilat

Alma on pieni ja kodikas, seitsemänpaikkainen yksikkö. Yhden hengen huoneet ovat viihtyisiä ja tilavia. Jokaisessa huoneessa on wc- ja suihkutilat. Lisäksi käytössämme on alakerrassa sijaitseva saunaosasto. Myös kuntosali ja askarteluhuone löytyvät talosta. Ruoka tulee meille omasta keittiöstämme ja välillä ruokailemme lasten kanssa alakerran ruokalassa. Almassa on myös yhteisiä tiloja mm. Hiljainen huone rauhoittumiseen tai muuhun erilliseen toimintaan sekä yhteinen oleskelutila missä on mahdollisuus leikkimiseen sekä tv:n katseluun.

Kodin ympäristö

Alman asukkailla on mahdollisuus turvalliseen ulkoiluun talon sisäpihalla, lapsille aidatulla leikkialueella. Lisäksi ympäristöstä löytyy puistoja ulkoiluun.

Henkilöstö

Almassa on ammattitaitoinen, osaava ja pitkäaikainen henkilökunta paikalla ympäri vuorokauden. Päivitämme henkilökunnan osaamista säännöllisillä täydennyskoulutuksilla. Henkilökunta on ollut mukana Mehiläisen yhteisöhoidon koulutusohjelmassa. Sosiaali- ja terveysalan opiskelijat ovat tervetullut lisä joukkoomme.

Meille asukkaaksi?

Asukkaaksi tullaan oman kotikunnan sosiaalityön ohjaamana.

Tulo-ohjeet

Alma sijaitsee Vantaalla kehäradan varressa, Louhelan juna-aseman vieressä.

Parkkipaikkoja löytyy runsaasti talon takaa. Sisäänkäynti Almaan D-ovesta, Uomatien puolelta.

 


Lue lisää:

 • Yksikön johtaja
  Sanna Misukka
  p. 040 142 7570
  sanna.misukka@mehilainen.fi

  Toimintayksikön vastuuhenkilö
  Cynthia Valasmo (väliaikainen)
  p. 020 581 381
  cynthia.valasmo@mehilainen.fi

 • Yhteystiedot:
  Tiimivastaava
  Maria Anttila
  p. 040 0314729

  Alma
  p. 020 7544 680
  p. 040 1867915


  Opiskelijoiden harjoittelupaikkatiedustelut:
  Maiju Huhtala
  maiju.huhtala@mehilainen.fi

  Muut yhteydenotot:
  alma@mehilainen.fi
 • Osoite:
  Louhelantie 10 D
  01600 Vantaa
 • Alma

  • Ammattitaitoinen, osaava ja pitkäaikainen  henkilökunta

  • Lyhytaikaista hoivaa kehitysvammaisille lapsille

  • Pieni ja kodikas koti

  • Hyvät kulkuyhteydet

  • Esteettömät tilat

  • Toiminnallinen arki

 • Yhteydenotto

  Ensisijainen yhteydenottotapa:
  Huomioithan, että yhteydenottolomake ei ole tarkoitettu arkaluontoisten terveys- ja sosiaalitietojen käsittelyyn.